Om Mig

Jag heter Birgitta Zackrisson och har sedan slutet av 80-talet ägnat mig åt mitt stora intresse och passion nämligen att arbeta med ull. Man skulle kunna kalla mig för ullmissionär.
Jag sa upp mig från mitt tidigare arbete som dekoratör av glasögon för att finna nya utmaningar. Från början reste jag runt i byarna i Norrbotten och höll kurser i den gamla konsten att spinna garn. Därefter gick jag en tvåårig konstutbildning på folkhögskolan i Sunderbyn för att vidareutveckla mitt konstnärskap.

1991 grundade jag företaget "Birgittas UllZenter" som jag driver som enskild firma hemma på min gård i Norra Sunderbyn. Inspirationen till att starta upp företaget fick jag tack vare mitt intresse för djur och konsthantverk. Till en början använde jag ull från egna angorakaniner, getter och får och som mest hade jag över hundra djur. För ett antal år sedan valde jag att avveckla djuren eftersom jag tillbringade en stor del av min tid på resande fot.

Min verksamhet består bl. a. av att hålla kurser i experimentell tovning, ullspinning och andra specialarrangemang utifrån kursdeltagarnas önskemål. Kurserna håller jag huvudsakligen på min gård. Men om intresse och efterfrågan för deltagande i kurser finns från annan ort så går även detta att ordna.

Jag har märkt ett ökat intresse för utbildning inom ullhantering och har därför byggt ut min ateljé på gården för att kunna bedriva kursverksamhet på bästa möjliga sätt.

Ni är varmt välkomna att ringa eller besöka mig på min lilla trevliga gård i Norra Sunderbyn, mitt emellan Boden och Luleå i Norrbotten.